//Μουσείο Μπενάκη: Τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα στολιδια!…

Μουσείο Μπενάκη: Τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα στολιδια!…

Το #ProjectBALLA είναι μια πρωτοβουλία του Μουσείου Μπενάκη προκειμένου να ενισχυθούν τα τμήματα Συντήρησης του Μουσείου.

Αν υπάρχει ένας καλός λόγος να περιμένεις τις γιορτές, αυτός είναι (εκτός από το φαγητό) για να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Έχει μια θαλπωρή και μια οικογενειακή ζεστασιά το να κρεμάς μπάλες και γιρλάντες στο δέντρο που «φυτρώνει» για λίγες μέρες στο σαλόνι σου. Οι στιγμές που περνάμε με τους αγαπημένους μας είναι μοναδικές και δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις που μας συνοδεύουν μια ζωή. Το ίδιο μοναδικά βέβαια μπορούν να είναι και τα στολίδια που θα βάλουμε. Και να τα έχουμε αγοράσει και για καλό σκοπό.

Πρόκειται για μια συλλογή από εντυπωσιακές, πολύχρωμες μπάλες φιλοτεχνημένες αφιλοκερδώς από τους φίλους και συνεργάτες του Μουσείου, καλλιτέχνες και designers. Έχοντας ως σημείο αφετηρίας μια σφαίρα από φελιζόλ, οι δημιουργοί ζωγράφισαν, έντυσαν, τρύπησαν, έκοψαν, συνέθεσαν, κρέμασαν, κόλλησαν και δημιούργησαν ευφάνταστα στολίδια.

Οι μπάλες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα εκτεθούν και θα τεθούν προς πώληση για τέσσερις μέρες στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα, έως και τη Δευτέρα 2/12. Στη συνέχεια θα διοχετευθούν και στα υπόλοιπα Πωλητήρια του Μουσείου.

πηγή: athensvoice.gr

Spread the news!