//Πόσα ξέρεις για τις (πολύ) υγρές στιγμές σου;

Πόσα ξέρεις για τις (πολύ) υγρές στιγμές σου;

Το s-q-u-i-r-t-i-n-g αποτελεί για πολλούς ένα απόκρυφο δύσβατο μονοπάτι που ίσως κάποιοι ανακάλυψαν τυχαία. Και όμως τίποτα δε μοιάζει τυχαίο στο πώς, στο γιατί και στο πότε συμβαίνει. Οι γυναίκες που το βιώνουν κάνουν λόγο για άνευ προηγουμένου απόλαυση. Όσο για το άτομο που καταφέρνει να το προκαλεί, η περηφάνεια, η διέγερση και ο ενθουσιασμός είναι μόνο κάποια από τα συναισθήματα που γεμίζουν την ατμόσφαιρα. Όπως κάθε τι μοναδικό όμως, έτσι κι αυτό, δε συμβαίνει σε κάθε γυναίκα και ακόμη και όσες το πετυχαίνουν δεν το βιώνουν κάθε φορά.

Για να ξεκινάμε από τα βασικά, ας εξηγήσουμε για τι ακριβώς μιλάμε. Αποτελεί την έντονη ή και απότομη έκκριση υγρών πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια της κορύφωσης. Οι περισσότεροι που το ερεύνησαν ή το έζησαν, υποστηρίζουν ότι για να μπορέσει να επιτευχθεί, πρέπει να διεγερθεί το πολυσυζητημένο εκείνο σημείο. Παρ’ όλες τις έρευνες που έγιναν για το θέμα αυτό, υπάρχει μια βασική διαφωνία μεταξύ πολλών επιστημόνων για το εάν είναι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει στους άντρες ή αν πρόκειται για δύο διαφορετικά φαινόμενα. Όσοι υποστηρίζουν τη διαφορετικότητα των δύο γεγονότων είναι γιατί πιστεύουν ότι αυτό που εκκρίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτελείται καθαρά από ούρα, διαχωρίζοντάς το έτσι από την περίπτωση που τα υγρά που εκκρίνονται αποτελούνται επίσης από υγρά του Skene’s glands (γυναικείος προστάτη). Έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2014 έδειξε ότι τα υγρά διέφεραν σε κάθε περίπτωση, δημιουργώντας έτσι ακόμη περισσότερα ερωτήματα. Είναι λοιπόν θέμα ανατομίας το αν θα επιτευχθεί ή είναι αποτέλεσμα της διέγερσης;

Όσον αφορά το αίσθημα τώρα, οι γνώμες ποικίλουν. Κάποιοι το περιγράφουν ως ένα απλό αποκορύφωμα της απόλαυσης και άλλοι ως κάτι πολύ εντονότερο και βαθύτερο, λες και βγαίνει από τα έγκατα του κορμιού. Άλλοι πάλι το χαρακτήρισαν ως μια πολύ (αλλά πολύ) υγρή κορύφωση. Κοινό στοιχείο στις εμπειρίες των γυναικών ήταν η ανάγκη τους για ούρηση ακριβώς πριν το τέλος. Ανατομικά λοιπόν η ουρήθρα, με το σημείο απόλυτης διέγερσης και τον γυναικείο προστάτη βρίσκονται πολύ κοντά. Ερεθίζοντας το ένα, ερεθίζονται εύκολα όλα, ανατρέποντας έτσι ίσως όλα όσα ήξερες μέχρι σήμερα για την επίτευξη της απόλαυσης. Για αυτόν τον λόγο, για να επιτευχθεί η μέγιστη απόλαυση πολλοί επικεντρώνονται στη σωστή διέγερση του πολυπόθητου σημείου.

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2013 φάνηκε ότι οι ανθρώπου που το βιώνουν, το βιώνουν συχνά, ίσως και εβδομαδιαία, με το 29% να δηλώνει ότι η έκκριση υγρών τους φτάνει και ξεπερνάει το μισό λίτρο κάθε φορά. Όσο όμως υγρό και αν σου φαίνεται το φαινόμενο αυτό, σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι πέραν του 75% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι βελτίωσε την ερωτική τους ζωή.

Κι όμως το ερώτημα παραμένει. Γιατί μόνο μια μερίδα του πληθυσμού το πετυχαίνει; Ένας πολύ σημαντικός λόγος γύρω από όλη την ασάφεια, είναι γιατί αν και όλοι αποτελούμαστε από τα ίδια όργανα, ανατομικά διαφέρουμε. Έτσι και ο γυναικείος προστάτης, σε πολλές γυναίκες είναι απών ή έχει πολύ μικρό μέγεθος συγκριτικά με άλλες, διαμορφώνοντας ξεκάθαρα τη μερίδα γυναικών που θα μπορέσει να το βιώσει και αυτές που ίσως να μείνουν στην προσπάθεια. Άρα ίσως, έστω και αν έδωσες όλη σου την τέχνη εμπρός στη δική σου ικανοποίηση ή της συντρόφου σου, ο συγκεκριμένος τύπος απόλαυσης απλώς να μην είναι για σένα. Ή εσύ να μην είσαι για αυτόν.

Για σένα όμως που η ελπίδα χάνεται πάντα τελευταία υπάρχουν μερικά tips που ίσως σε βοηθήσουν να φτάσεις σε αυτήν την πολυπόθητη κορύφωση. Κάποιες στάσεις ενδείκνυνται περισσότερο από άλλες ή ακόμη και με τη βοήθεια παιχνιδιών που σου υπόσχονται ερεθισμό του σημείου διέγερσης. Παράλληλα είναι καλό να καταρρίψουμε κάποιους μύθους που το αφορούν, πριν το προσπαθήσουμε καν. Αυτό δεν είναι απαραίτητα ό,τι πιο έντονο θα ζήσεις στο κρεβάτι. Ίσως κάποιες φορές  η έκκριση υγρών είναι πολύ μικρή σε ποσότητα ή η ένταση αρκετά μειωμένη συγκριτικά με άλλες. Όπως και με την απλή κορύφωση, δε μοιάζουν όλες μεταξύ τους. Επίσης καμία μέθοδος δε σου εγγυάται επιτυχία ακόμη και αν πέτυχε σε κάποια γνωστή ή φίλη. Να θυμάσαι ότι ανατομικά διαφέρουμε, άρα ο καθένας πρέπει να βρει το δικό του μοτίβο. Και κλείνοντας ας τονίσουμε πως μπορεί να συμβεί πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια. Μπορεί πολλοί να το βιώνουν σαν ένα φαινόμενο του τελειώματος, εν τούτοις μπορεί να συμβεί και αργότερα, απλώς συνεχίζοντας και ερεθίζοντας τα ίδια σημεία. Άλλωστε, όπως είπε και η Μόνικα στο Friends, ίσως ο συνδυασμός προς την κορύφωση να είναι μόνο επτά, επτά, επτά, επτά! Και επτά!

πηγή: pillowfights.gr
Συντάκτης: Χριστίνα Τρακοσιή
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Ρουσσάκη
Spread the news!