//Είναι “καψούρα” ή όχι?

Είναι “καψούρα” ή όχι?

Γνωριμία, έρωτας, σχέση. Τρία στοιχεία που με όποια σειρά και αν τα παραθέσεις, έχουν ένα κοινό αποτέλεσμα. Την ένωση δυο ανθρώπων με μοναδικό σκοπό την ολοκλήρωση, την ατομική και τη συλλογική. Τρία στοιχεία που η σειρά δεν επηρεάζει τόσο την εξέλιξη, η απουσία όμως ενός ή και περισσότερων από αυτά δημιουργεί ζωτικής σημασίας αλλαγές. Ποιο είναι το πιο σημαντικό; Εδώ θα βρεις 10 σημεία και συμπεριφορές που υποδηλώνουν αν αυτό που βιώνεις είναι όντως έρωτας ή κάτι πιο χαλαρό.

1. Να κοιμάστε και να ξυπνάτε μαζί. Τουλάχιστον να θέλετε να το κάνετε. Μπορεί πρακτικά να μην μπορεί να γίνει μερικές φορές, αλλά η θέληση να μοιράζεσαι το κρεβάτι σου και τον ύπνο σου με τον άλλον είναι αρκετή.

2. Να μαλώνετε και να τα βρίσκετε χωρίς να μένουν πείσματα και μούτρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη μαλώσεις. Ειδικότερα αν συμβιώνετε ουδεμία. Το πώς μαλώνεις, είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Όταν μαλώνεις θυμώνεις και θέλεις να πληγώσεις τον άλλον πολλές φορές μέσα σε αυτήν τη διαδικασία. Όταν υπάρχει έρωτας όμως, το να βλέπεις τον άλλον στεναχωρημένο ή πληγωμένο, δεν είναι σκοπός. Γι’ αυτό το να μαλώνεις είναι μια διαδικασία η οποία κρατάει όσο χρειάζεται για να ειπωθούν κάποια ανείπωτα που μαζεύτηκαν, μέχρι να πάτε παρακάτω ώριμα και συνειδητά.

3. Είναι επιθυμητή έστω και η παραμικρή σωματική επαφή. Είτε αυτό είναι τα χέρια, οι πατούσες ή μια ωραία ζέστη αγκαλιά, η σωματική επαφή στον έρωτα είναι ζωοδόχος πηγή.

4. Τα σχέδιά σας για το μέλλον είναι σε πληθυντικό αριθμό. Η εικόνα που φτιάχνεις στο μυαλό σου πλέον, έχει μέσα ακόμη ένα άτομο. Κι αυτό δε σε σοκάρει, ούτε σε πανικοβάλει μα αντίθετα σε ενθουσιάζει και σου βγαίνει σχεδόν αβίαστα.

5. Νιώθεις ότι σε επηρεάζει η κοσμοθεωρία που έχει και το ίδιο ισχύει και για εσένα. Κάθε απόφασή σου έχει άλλη βαρύτητα. Από τις διακοπές μέχρι τη δουλειά που πρόκειται να κάνεις. Θέλεις ο άλλος να αισθάνεται ότι τον υπολογίζεις, δε θες να τον φέρεις σε δύσκολη θέση και να δημιουργήσεις την οποιαδήποτε απόσταση, χιλιομετρική ή συναισθηματική, μεταξύ σας.

6. Είσαι ευγνώμων για το παρόν αλλά πιο πολύ για το παρελθόν. Ό, τι έζησες, ακόμα και τα άσχημα που νόμιζες δε θα τα ξεπεράσετε ποτέ, τα αντιλαμβάνεσαι πλέον ως δώρα γιατί σε οδήγησαν σε όσα έχετε φτιάξει σήμερα.

7. Το να μοιράζεσαι δεν ήταν ποτέ τόσο απολαυστικό. Από τις πατάτες στο πιάτο σου μέχρι τη ζωή σου και την καθημερινότητά σου. Το σπίτι σου και τις συνήθειές σου. Όλα πια δεν έχουν ένα χρώμα, αλλά τον πανέμορφο και άκρως ενδιαφέρων συνδυασμό των δύο αποχρώσεων που δημιουργούν μια τρίτη, τη δική σας.

8. Είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου μέσα σου κι έξω σου. Από τη διάθεσή σου μέχρι και το πρόσωπό σου, όλα ακτινοβολούν τη συναισθηματική σου πληρότητα.

9. Δεν υπάρχει συναισθηματική πίεση. Έχετε βρει το μαγικό τρόπο να συνυπάρχετε χωρίς να παρεμβαίνει ο ένας στον προσωπικό χώρο του άλλου. Οι δραστηριότητες που κάνετε μαζί είναι συναρπαστικές ακόμα και αν αράζετε απλά με Netflix και delivery. Αυτή είναι η μαγεία του έρωτα.

10. Γελάτε. Πολύ. Γενικά διασκεδάζετε συνέχεια με το παραμικρό. Ταιριάζουν τα κύματα που εκπέμπετε, οι συχνότητές σας βρίσκονται και δεν υπάρχει ανάμεσά σας η αμηχανία της κακής εξωλεκτικής επικοινωνίας. Όλα ρέουν σαν γάργαρο νεράκι.

Το τι είναι έρωτας είναι ίσως μια έννοια που δε θα ορίσουμε ποτέ επακριβώς. Τα κριτήρια τα προσωπικά είναι αυτά που τον καθιστούν ορατό και συγκεκριμένο. Ο έρωτας είναι ανάταση. Ψυχής, θέλησης, εαυτού. Είναι το μαγικό ραβδάκι που σε μεταμορφώνει σε έναν υπέροχο άνθρωπο ή σε ένα άγριο θηρίο. Αν το βιώνεις ή το αισθάνεσαι αρνητικά δεν είναι έρωτας, είναι το εγωιστικό σου κομμάτι που ψάχνει λόγους να δικαιολογήσει απωθημένα. Γιατί έρωτας είναι όταν σου προσφέρουν ένα κομμάτι του εαυτού σου που ποτέ δεν ήξερες ότι σου έλειπε πιο πριν.

Συντάκτης: Λίνα Καράτση
πηγή: pillowfights.gr

Spread the news!