//5 τρόποι να καταφέρεις να μείνετε οι δυο σας σπίτι

5 τρόποι να καταφέρεις να μείνετε οι δυο σας σπίτι

Λίγο η κούραση, λίγο η βαρεμάρα, λίγο η έλλειψη διάθεσης, δημιουργούν την ιδανική συνθήκη να αλλάξεις γνώμη για μια προκαθορισμένη έξοδο και δημιουργεί το κλίμα για πιο τετ-α-τετ καταστάσεις. Δε θες όμως να χαλάσεις τις καρδιές σας, ούτε να φανείς πιεστικός. Έλα όμως που έχετε συμφωνήσει να βγείτε έξω και το αμόρε επιμένει, ενώ εσύ θέλεις να μείνετε τα δυο σας. Προτού προλάβεις να τσακωθείς και να έρθεις σε ρήξη με τη σχέση σου, σε προλαβαίνω προτείνοντάς σου πέντε έξυπνους τρόπους για να αποφύγεις την έξοδο και να μείνετε στο σπίτι.

1. Άνοιξε τα βιβλία του Άκη!

Πρότεινε στο ταίρι σου ότι θα του μαγειρέψεις κάτι σπέσιαλ . Τι δελεαστικό από το να πετάξεις μια πρόταση στο σύντροφό σου ότι θα του μαγειρέψεις κάτι διαφορετικό, κάτι έθνικ ίσως, όπως για παράδειγμα κινέζικη ή ινδική κουζίνα. Δε θα είναι το σύνηθες καθημερινό φαγητό σας, θα είναι φαγητό με μια νότα διαφορετικού. Και στην τελική ποιος δε λατρεύει το ζεστό και σπιτικό φαγητό; Πόσο μάλλον όταν αυτό αφενός φτιάχνεται από τα χεράκια της αγάπης σου κι αφετέρου όταν το φαγητό είναι ιδιαίτερη και πέρα από τα κλασικά κουζίνα. Έτσι, ένα δείπνο στο σπίτι με χαμηλό φωτισμό, κεράκια, καλή μουσική και φυσικά με τη συνοδεία από ένα μπουκάλι κρασί είναι σίγουρα δελεαστικός τρόπος για να αποφύγεις την έξοδο.

2. Βάλε τα μεγάλα μέσα

Επικαλέσου την πολλή κίνηση στο δρόμο. Τα ωραία μαγαζιά πολλές φορές είναι χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μας. Το να επικαλεστείς την κίνηση και την ταλαιπωρία στο δρόμο ή το στρίμωγμα στα μέσα μεταφοράς είναι μια δικαιολογία ή μάλλον μια ευκαιρία για να μείνετε στο σπίτι. Καλό, ε;

3. Surprise!

Να ανακοινώσεις στο ταίρι σου ότι έχεις ετοιμάσει μία έκπληξη. Αυτή η έκπληξη μπορεί να κρύβει πολλά ή μπορεί να είναι οτιδήποτε. Μπορεί να ξεκινήσει από ένα απλό και χαλαρωτικό μασάζ ή ένα χορό και να καταλήξει στο κρεβάτι για ένα αξέχαστο βράδυ και για τους δύο. Στο άκουσμα μιας εν δυνάμει έκπληξης, συνήθως όλοι δελεάζονται επειδή κρύβει ένα μυστήριο, μια αγωνία και μια περιέργεια περί τίνος πρόκειται. Θα σκάσει από την απορία ο σύντροφός σου κι έτσι θα θέλει να μείνετε στο σπίτι για να μάθει τι καλό ετοίμασες. Φρόντισε όμως να έχεις όντως ετοιμάσει!

4. Πτώμα είσαι

Παίξε το χαρτί της αφόρητης κούρασής σου. Η δικαιολογία του ότι είσαι κουρασμένος κι ότι δεν έχεις όρεξη είναι ένας τρόπος να αγγίξεις το σύντροφό σου και συνακόλουθα να αποφύγεις την έξοδό σας. Είναι μια κατάσταση που λίγο πολύ όλοι δείχνουν την κατανόησή τους. Εξάλλου, προς το βράδυ η ενέργεια και η όρεξή μας μειώνεται κατά πολύ σε σχέση με το πρωί που είναι στα ύψη. Απλώς μην το συνδυάσεις με γκρίνια, γιατί σε κανέναν δεν αρέσει μια μίζερη απαίτηση.

5. «Την έχω δει»

Να προτείνεις μια ταινία που έχει καιρό που θέλεις να τη δείτε μαζί. Την έχεις προτείνει αμέτρητες φορές κι έχει ανταποκριθεί θετικά στο να την παρακολουθήσετε. Παρ’ όλ’ αυτά έχουν περάσει ολόκληρες εβδομάδες και δεν την έχετε βάλει ακόμη στο πρόγραμμα. Δε βρήκατε το χρόνο ή τη διάθεση. Μια η δουλειά, μια το διάβασμα, μια οι υποχρεώσεις σας και μια η κούραση, κλειδώσατε αυτή την υπόσχεση σε ένα συρτάρι και ξεχάσετε να το ανοίξετε. Τώρα όμως, είναι η κατάλληλη στιγμή να θυμίσεις στο σύντροφό σου ότι -όλως τυχαίως- είναι η κατάλληλη στιγμή! Δε νομίζω να σου χαλάσει χατίρι.

Κι αν τίποτα απ’ όλα δεν πιάσει, πήγαινε στο παλιό και κλασικό. Ένα φιλί αρκεί, αν είναι και παθιάρικο, για να ξεχαστούν κι έξοδοι και βόλτες κι όλα. Άλλωστε, με την κατάλληλη παρέα, παντού είναι ωραία, σωστά;

Συντάκτης: Λουκία Κουμπαρή
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

πηγή: pillowfights.gr

 

Spread the news!