//Πώς να είστε μια ζωή μαζί!

Πώς να είστε μια ζωή μαζί!

Κανείς δεν θέλει να χωρίζει – οι χωρισμοί είναι βάρβαρο πράγμα. Σχεσάκηδες είμαστε όλοι, και όσοι το παίζουν ελευθεροσχεσίτες μάλλον δεν έχουν βρει το σωστό ταίρι. Ιδανικά, όλοι θα θέλαμε να είμαστε με τον άνθρωπό μας για μια ζωή. Βέβαια και το «μια ζωή» μια κουβέντα είναι. Μια ζωή καλή, αλλιώς άσε καλύτερα. Εκτός από το χωρισμό, βάρβαρο και βασανιστικό πράγμα είναι και μια φθαρμένη σχέση, μια συμβίωση σε τέλμα, που αργά ή γρήγορα θα καταλήξει σε απομάκρυνση. Αυτές είναι 20 συμπεριφορές-κόλπα-μυστικά για να διατηρείται άσβεστος ο έρωτάς σας για τον άλλον και του άλλου για εσάς, για να είναι ζωντανή και ευτυχισμένη η σχέση σας, για να γίνει πράξη το «μαζί για πάντα».

01 Να είστε πιστοί ο ένας στον άλλον. Προαπαιτούμενο. Η αφοσίωση, ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες μακροημέρευσης. Δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις, όλοι καταλαβαίνουμε ότι με το κέρατο δεν γίνεται χωριό, έτσι δεν είναι;

02 Να κάνετε σεξ και να μην το παίζετε κουρασμένοι ή πονοκεφαλιασμένοι. Μην ακούτε τα περί πλατωνικού έρωτα! Αυτά είναι για τη λογοτεχνία. Η πραγματική ζωή θέλει φίκι φίκι.

03 Να γελάτε! Κάντε αστεία, κοροϊδέψτε τον εαυτό σας, τον σύντροφό σας, τους άλλους, δείτε Σεφερλή μαζί, γαργαληθείτε στην τελική. Το γέλιο είναι ευτυχία!

04 Να ξεκινάτε και να τελειώνετε τη μέρα σας μαζί. Και στο ενδιάμεσο να είστε όσο το δυνατόν περισσότερο μαζί. Αυτά τα μοντέρνα, χωριστές διακοπές και βγαίνω-με-τις-φίλες-μου, είναι χαζαμάρες.

05 Σκεφτείτε τον άλλον μέσα στη μέρα, όσο απασχολημένοι και να είστε. Στείλτε κάνα sms, κάνα μήνυμα στο φέισμπουκ, δείξτε ότι τον έχετε στο μυαλό σας, ότι σας έχει λείψει, ενδιαφερθείτε για το αν περνάει δύσκολα, αν έφαγε, αν τον πρήζουν στη δουλειά. Καλό είναι, βέβαια, όχι μόνο να το δείχνετε, να τον έχετε κιόλας στο μυαλό σας τον άλλον.

06 Μην κρατάτε σκορ. Να συγχωρείτε και να ξεχνάτε. Αν αρχίσετε τα «τότε που έκανες αυτό…» και «τότε που εγώ θυσιάστηκα για σένα», δεν θα βγάλετε άκρη.

07 Μην προσπαθείτε να αλλάξετε τον άλλον. Ναι, δεν είναι τέλειος. Αλλά μήπως είστε εσείς;

08 Δημιουργείστε αναμνήσεις. Φτιάξτε κοινές εμπειρίες, ώστε να έχετε πράγματα να θυμόμαστε και πράγματα να συζητάτε. Βλέπετε ταινίες και θεατρικές παραστάσεις συχνά, οργανώστε σαββατοκύριακα με δραστηριότητες εκτός σπιτιού, αφιερώστε μια ολόκληρη μέρα για να δείτε μια σειρά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο επεισόδιο, αποφασίστε ότι έχετε μια αγαπημένη σειρά και παρακολουθείτε την συστηματικά κάθε εβδομάδα. Όταν περάσει καιρός, θα αναπολείτε και θα λέτε: «Θυμάσαι εκείνα τα Χριστούγεννα που είδαμε όλο το Sex and the City και δεν βγήκαμε από το σπίτι;». Και θα σας πιάνει νοσταλγία και έρωτας!

09 Κατασκευή αναμνήσεων είναι βεβαίως και τα ταξίδια. Ταξίδι δεν είναι μόνο η απόδραση στην Παταγονία. Ταξίδι είναι κι ένα σαββατοκύριακο στη Μάνη, ταξίδι είναι και μια ημερήσια εκδρομή στην Πάτρα, ταξίδι είναι και ένα μεσημέρι για φαγητό στην Καστέλλα.

10 Περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Κάντε αποτρίχωση, ξυριστείτε, φτιάξτε μαλλί, κάντε συχνά ντουζάκια, βάζετε τις κολόνιες σας. Μην θεωρείτε τον άλλον δεδομένο, προσπαθείτε να τον κατακτάτε κάθε μέρα. Κι αν δεν τον κατακτάτε, τουλάχιστον μην τον αποδιώχνετε με την μπόχα ή την ατημελησία.

11 Εκδηλώνετε συχνά τον έρωτά σας. Και με λόγια και με πράξεις. Μην υποτιμάτε τη σημασία των καθημερινών «σ’ αγαπώ». Ούτε και των δώρων, ούτε και των εκπλήξεων. Όλα χρήσιμα είναι!

12 Στηρίξτε συναισθηματικά τον σύντροφό σας. Μην τον κράζετε, όταν κάτι του πάει στραβά, μην τον παίρνετε από τα μούτρα, όταν, ας πούμε, απολύεται. Έστω και με δική του ευθύνη. Έχει το ντέρτι του, έχει κι εσάς να γκρινιάζετε! Ό,τι και να κάνει, πρέπει να γνωρίζει ότι είστε δίπλα του για σαπόρτ.

13 Μην κρατάτε θυμό, μην κάνετε μούτρα για ώρες, μέρες, χρόνια. Θα θυμώσετε μαζί της/του, ναι, στο πρόγραμμα είναι, αλλά για πόσο θα το κρατήσετε μανιάτικο; Λύστε το ζήτημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, κάντε ένα ωραίο σεξάκι, και πάτε παρακάτω να ζήσετε τα καλύτερα. Το σεξ είναι η καλύτερη συγκολλητική ουσία για πρόσκαιρα ραγίσματα μιας ευτυχίας.

14 Παινέψτε τον άλλον. Αν κάνει κάτι ωραίο, μικρό ή μεγάλο, ένα ωραίο φαγητό ή έναν ζωγραφικό πίνακα, πρώτα εσείς θα πρέπει να του το αναγνωρίσετε και να εκδηλώσετε τον θαυμασμό σας. Αν δεν το κάνετε εσείς, που είστε ο άνθρωπός του, ποιος θα το κάνει, οι ξένοι;

15 Μην γκρινιάζετε! Κακό πράμα η γκρίνα, που έλεγαν παλιά. Δηλητήριο σκέτο.

16 Μην είστε επικριτικοί. Τον να κρίνεις τις πράξεις του άλλου, σημαίνει πως τον έχεις στο στόχαστρο, πως τον περιμένεις στη γωνία.

17 Ενθαρρύνετε τον άλλον. Δώστε του κουράγιο σε ό,τι κι αν κάνει, σε όποια πρωτοβουλία παίρνει.

18 Συμπαρασταθείτε στα πολύ δύσκολα, δηλαδή στις αρρώστιες. Από τις πιο σοβαρές, μέχρι μια απλή διάρροια. Στην αρρώστια ο πιο ισχυρός και δυνατός άνθρωπος γίνεται αδύναμο και φοβισμένο κλαράκι. Δώστε κουράγιο στον άρρωστο και κυρίως μην απομακρύνεστε. Είναι μία ανθρώπινη αντίδραση και η απομάκρυνση, που οφείλεται σε πανικό, αμηχανία, υπερβολική αγάπη (όσο κι αν αυτό ακούγεται αντιφατικό). Όλα θεμιτά είναι, και πολλές φορές η πρώτη αντίδραση μπροστά στην αρρώστια είναι λανθασμένη. Ωστόσο, μείνετε κοντά στον πονεμένο άνθρωπό σας. Πάρτε του βάρη, από το να κλείσετε ραντεβού με γιατρούς μέχρι να στηθείτε στην ουρά του ΕΟΠΥΥ για να πάρετε το φάρμακό του. Στον πόνο σας χρειάζεται ο άλλος περισσότερο από ποτέ. Και μπορεί να ήσασταν εσείς στη θέση του.

19 Να θυμάστε καθημερινά γιατί ερωτευτήκατε τον άλλον. Και ανάποδα, να θυμάστε τους λόγους που σας ερωτεύτηκε ο άλλος.

20 Και το σημαντικότερο. Κάθε μέρα να βρίσκετε κάτι καινούργιο από αυτά που κάνει και να τον ξαναερωτεύεστε.

πηγή: athensvoice.gr

Spread the news!