//Γνωρίζεις αυτήν την Αθηνα?

Γνωρίζεις αυτήν την Αθηνα?

Οι atenistas μας καλούν να γνωρίσουμε τη γεμάτη μυστικές, ιδιαίτερες γωνιές και κρυμμένες ομορφιές της πόλης.

«Η χαρά της γης και της αυγής» που μπροστά της «καμιά μα καμία δεν βγαίνει», λένε για την Αθήνα μερικά από τα πολλά τραγούδια που γράφτηκαν γι’ αυτήν, την πόλη που λάτρεψαν θεοί και άνθρωποι ανά τους αιώνες.
Τραγούδια, που ίσως σήμερα είναι άγνωστα σε πολλούς, περιγράφουν μία πόλη όμορφη, μαγική, γοητευτική, ανθρώπινη και ρομαντική, γεμάτη φως και ιστορία, πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες, συγγραφείς και ποιητές. Μία πόλη που σήμερα προσπαθεί με πείσμα να αντισταθεί στη φθορά του χρόνου, στους βανδαλισμούς, στην αδιαφορία, στη χυδαιότητα, στην κακοποίηση, στην αλλοίωση που έχει υποστεί από τους κατοίκους της.
Αυτή την πόλη, τη γεμάτη μυστικές, ιδιαίτερες γωνιές και κρυμμένες ομορφιές σάς καλούν για ακόμη μία φορά να γνωρίσετε οι atenistas.
Η Βιβλιοθήκη, το εντευκτήριο και ο περίβολος της Βουλής των Ελλήνων, το ιστορικό, πλήρως ανακαινισμένο κτίριο του ΕΒΕΑ με το υπέροχο βιτρό, το κτίριο του Λυκείου των Ελληνίδων, η νεοκλασική κατοικία του Παύλου Κουντουριώτη που τώρα φιλοξενεί έκθεση του οργανισμού ΝΕΟΝ, η εκκλησία το «Ρηνάκι της Πλάκας», το πρώην ξενοδοχείο «Park», έργο του Τσίλερ που δεσπόζει στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, μεσοπολεμικές πολυκατοικίες και παλιές βιοτεχνίες του κέντρου, είναι μερικά από τα μέρη που ανοίγουν τις πόρτες τους και σας περιμένουν να τα επισκεφθείτε και να αισθανθείτε την ατμόσφαιρα της πόλης αυτής που παρά τα χρόνια της και τα προβλήματά της είναι ακόμη άκρως ερωτεύσιμη.


Πάρτε την παρέα σας, προμηθευτείτε τον χάρτη, ανακαλύψτε και απολαύστε μία άλλη Αθήνα η οποία θα σας γοητεύσει και θα σας σαγηνεύσει.

πηγή: Έλενα Ντάκουλα, athensvoice.gr

Spread the news!